luni, 9 martie 2009

Iulia a invatat ce e cafeaua

Doamne fereste, nu va imaginati ca a luat contact direct cu cafeaua, nici macar nu a mirosit-o de aproape. Poate doar aburii scapati tiptil pe dupa usa bucatariei, 'ferecata' bine pentru a stavili fumul de tigara.
De cateva zile, cred ca Iulia a inteles ce inseamna cafeaua de dimineata. Imi da liber 20 -30 de minute la cafea. Doamne, nici in cele mai frumoase visuri nu credeam, acum cateva luni, ca o sa mai beau o cafea linistita, acasa, dimineata.
Nu stiu carui fapt datorez intelegerea si marinimia sa.
Ma trezesc confuza, ca de fiecare data in ultimul an, abia dupa ce striga de cateva ori noi.
Ne pupam, ne dragalim, o mai rog sa ma lase 5 minute numai, dar nu merge de fiecare data.
Ii vine in minte cate-o jucarie din camera cealalta si incepe sa o strige. Azi striga 'us', 'uuus'. Parca saracul ursulet putea veni la ea. In asteptarea ursului, vazand ca nu mai vine, se da jos din pat si imi arata usa.
Atunci e atunci, tre' sa-mi iau la revedere de la perna si sa incepem ziua cum se cade.
Hai la baie, ne spalam pe fata- eu, pe nasuc mai mult- ea, pe dinti eu, ea se admira in oglinda (pana va avea ce sa isi spele).
Si hai la 'uuus'.
Intindem jucarelele si incep sa o pacalesc, 'mama, stai aici ca ma duc sa fac papa'. Dau sa plec...urlete. 'Iulia, mama trebuie sa bea cafea!' Cu chiu cu vai reusesc sa ajung unde mi-am propus. Doua guri de cafea, o fuga la Iulia si tot asa.... parca nici nu imi cade bine in stomac.
De cateva zile, cum ajunge in sufragerie, uita ca mai exist. Trece la trantit vacuta, la rasfoit ramasitele cartilor de povesti, mai un cub, mai o cupa, mai un castron si o lingurita... Ii spun timid: 'pleaca mama la cafea'. Si plec. Ma intorc din usa...parca nu ma vede.
Si hai la ziare, hai la cafea, hai un nanotek ca e slab - nu se pune.
Daca nu se aude nimic in 10 minute, mi se pare suspect si bag capul pe usa. Joaca.
Inapoi la 'dezmat'.
Si uite asa am ajuns eu azi la concluzia ca fica-mea e mare, realizeaza ce inseamna cafeaua si mai ales realizeaza ce e maica-sa fara cafea. O imprastiata, o ursuza fara idei de joaca, o bleaga fara chef de dans, un cap greu si dureros, o nostalgica a pernei si paturicii calduroase.... si mai bine cu cafea!

Un comentariu:

Ruxel spunea...

Hehe, asa sunt si eu daca nu-mi beau cafeaua de dimineata si nu-mi savurez tigarea aferenta. Numai ca pe mine m-a lasat intotdeauna linistita....pentru ca o am pe Alex :). So, pune-te pe facut al doilea copil, ca sa ai parte de o cafea linistita dimineata :)))).