luni, 16 martie 2009

Nu fac nimic


Am un mare regret. Pustoaica fiind nedreptateam femeia casnica.
Mi se parea plictisitor si caraghios in acelasi timp sa stai toata ziulica acasa, cu gatitu, cu piata, cu crescutul copiilor.
Trecu vremea, mergeam la job si le invidiam. Heh...ce fericire. Toata ziua 'libera', mai o plimbarica, mai o cumparaturica, mai o vizita... .
De un an stau acasa si a venit si timpul meu sa "nu fac nimic". Si nici n-as fi realizat asta daca nu gaseam multi binevoitori sa mi-o spuna.
Acum intre doua parcuri, piata si alte iesiri, inafara de prieteni si mamici de bebelusi imi mai intalnesc intamplatori si fost colegi de scoala, de job, cunostinte...
Dupa pupaturi de felicitare pentru marea realizare, Iulia, dupa discutii de vreme, criza si altele de curtoazie, vine inevitabilul 'si....te'ai intors la job?'. Jenata parca, nu stiu de ce, le spun 'nu inca'.
'A....si ce mai faci?' - 'Pai... cu cea mica toata ziua' - 'Mai faci ceva, pe langa?' - 'Nu' - 'A....deci nu faci nimic!' - 'Daca zici tu asa... eu voiam sa'ti raspund ca sunt franta de obosita' (asta o zic raspicat, dar din pacate in gand)
Conversatiile astea ma distrug. Si nu mi-ar parea rau daca ar veni din partea unei femei, caci as fi sigura ca timpul m-ar razbuna candva. Ar veni si vremea lor sa 'nu faca nimic'.
Dar nu,....discutiile astea le am de obicei cu barbati.
Colac peste pupaza, ieri cand coboram scarile sa ies din bloc, cu Iulia agatata de gat si o mare geanta in mana, ma opreste o vecina. Simteam ca lesin cu asa greutate, daca nu ajung mai repede la masina ....Iulia 10kg si ceva, geanta minim 5 (zic eu, sper sa nu fiu subiectiva) iar eu nu am decat 1,60 si 45 de kg. Dupa o luuunga conversatie, era vizibil ca ma chinui sa ma tin pe picioare, ma intreaba: 'Cand incepeti lucrul?'
Zic 'nu stiu? de ce?'. 'Asa, ma gandesc cat de greu o sa va fie.'
'Pai si daca ma compatimesti, de ce duci dorul jobului meu?', i-am raspun, iar in gand.

14 comentarii:

Lala spunea...

Daca te consoleaza mai suntem din cele care "nu fac nimic " :))

Elle spunea...

ce ma enerveaza femeile astea carora le vorbeste gura fara ele .. shose, lasa ca mai devreme sau mai tarziu, va veni si randul lor sa nu "faca nimic" .. iulia va fi fetita mare si o sa-ti vina si tie randul sa le intrebi .. pai si in afara de copil, chiar nu faci nimic??

Unknown spunea...

Adevarul e ca stai toata ziua si nu faci nimic, scumpa mea Larisa!!!!! Sa ne luam de mana, sa le zicem vreo doua si sa ne linistim! :)) Roata se invarte... si sotiile lor vor sta acasa si nu vor face nimic.

Mama Iuliei spunea...

Fetelor recitind suna a casnica disperata...dar ma termina cu grija pt cariera mea :))
@Lala si Creatza joined the club.
@Elle, asa e, timpul o sa ma razbune...candva or sa aiba si ei sotii care nu fac nimic:P

Zicolorata spunea...

Vai, vai, vai, uite si altele pe-aici care nu fac nimic, ca mine!!

Si eu am parte de binevoitori din astia care imi spun ca nu fa nimic, dar eu le raspund raspicat ce gandesc in functie de context si a doua oara nu mai intreaba.

Te urasc sincer pt cele 45 de kg, ai spus-o special ca sa ne oftici pe noi, astea, cu forme :)))))

Zicolorata spunea...

Da' n-ai citit aici??? http://zicolorata.blogspot.com/2009/03/astazi-nu-am-facut-nimic.html

Mama Iuliei spunea...

@Angic, stiam io ca si tu esti din gashca! Fi atenta ca io vreau sa ma mai ingrash, dupa nastere aratam bine, acum arat lesinata rau. Si nu imi place. Daca ai ceva de dat, primesc cu drag...cam 5kg daca se poate.
Am citit postul ta....il mai citisem si e TARE!:))
Cam asta ni s'ar potrivi.

Zicolorata spunea...

Mamica Iuliei, sa stii ca fix de 5 kg as vrea sa scap, asa vom fi fericite amandoua!!!! Cum facem, ti le trimit prim curier, posta romana sau mail???

Ruxel spunea...

Hahahaha.....nici eu nu fac NIMIC de multa vreme. Daca as fi mers la servici eram asa de odihnita!!!!

Mama Iuliei spunea...

@Angic, deal!! La vara facem schimbul. Si asa abia astept sa va cunosc (pe voi gashca de Ct)
***Ruxel joined the group. :))
Lasa Ruxel ca vine si vremea noastra de odihna, cand se fac fetele mari. Abia astept sa se marite:P
:))

Unknown spunea...

Sunt multe muieri care vorbesc doar asa pentru ... nici ele nu stiu de ce... sa se dea importante, din lipsa de ...(nu vreau sa fiu rea), habar nu au multi... cat de "usor este sa stai? toata ziua acasa cu un copil". Adevarata meserie pe lumea asta este aceea de a fi parinte (si cand spun asta, ma refer la un adevarat parinte- nu doar simpla aducere pe lume a unui copil.
Nu esti singura care stai degeaba toata ziua.Suntem multe.
Ma intreb "duduile care vorbeste ce face, ca e multe cu siguranta?"

Unknown spunea...

ma inscriu si eu in clubul celor care nu fac nimic toata ziua :))))

la mine e si mai rau: "dar tu de ce mai faci mba daca stai acasa?" WTF?????

de fraiera, ca nici nu aveam pe ce sa arunc banii!

diana spunea...

Nu, nu fac absolut nimic, stau acasa pe banii statului si ma distrez cu copilul. Asta raspundeam in primii doi ani :)

Acum le spun ca mi-au placut asa mult primii doi ani incat am hotarat sa mai stau doi. Si abia acum incepe distractia. Nu, nu il dau la gradinita, nu, nu ne afecteaza criza, ne merge asa bine ca nu are rost sa schimb nimic. De obicei la faze din astea interlocutorul ramane masca si pana se pune pe picioare am timp sa fug :))) E o tactica foarte buna :)

diana spunea...

Acum ti-am vazut si poza, pai daca la ce spuneam mai sus mai adaugi si ca arati beton, sigur au sa ramana muti de invidie si scapi imediat :)